Want to share this Foto on another web-site or blog?

Paste one of the following lines in to your site, blog or profile page..

Script:

HTML (for myspace, bebo etc):

BBCode (for message boards/forums):
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]



Mail this Foto to a friend



< Previous
[ View the Fotopage entry | View the complete Fotopage ]


Tuesday, 16-Sep-2008 02:53
Project for Nurel's Mum 2nd Baju
Ni baju ke 2.... agak colourful, combination of a bit purple and orange.. then material nya ada jacquard...kain nya lembut sangat... agak lambat sket nak datang ilham sbb baju tu pada i dah cantik dgn combination color and jacquard dia yg timbul..so takut kalau salah letak beads nanti tenggelam dgn color baju... bila jahit manik kat baju yg bemotif memang mencabar bagi saya.. sbb pada saya baju yg dah sedia ada motif dah sedia nampak cantik... jadi susunan manik kena betul supaya tak silap langkah..silap susun nanti tak menarik langsung nampak nye.. or jadi pelik semacam :-D
dat's why selalu nya i will advice customer kalau dia dtg pada i dgn certain design yg diambil dari magazine or mana2...kalau memang kena layan je hehehe..

then i decided buat untuk hujung lengan sahaja, susun color ikut tone baju...a bit brown, purple and orange and susun menyerong nak nampak lain sket... Bila dah buat separuh jalan baru perasan, lengan tu sebelah kiri (or izzit kanan?) ada sikit gelembung bahagian dalam lengan.. mungkin masa tailor tu jahit kedudukan kain tak betul2 rata... jadi bila kita jahit manik kat bawah tu nampak buruk sket.. nak bukak betulkan jahitan lipatan dah separuh jalan, nanti jadi lagi teruk... last2 repair mana yg patut je la... asal bahgian atas ok.. kan Nurel? sorry ekkk.... tak sempat...






© Pidgin Technologies Ltd. 2016